Rode Kruis waarschuwt voor toenemende voedselhulpbehoefte in Nederland

Het Rode Kruis waarschuwt voor een toenemende behoefte aan voedselhulp in Nederland. De economische gevolgen van de coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen in Nederland afhankelijk zijn geworden van voedselhulp.

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat er in de afgelopen maanden een toename is geweest van het aantal mensen dat voedselhulp nodig heeft. In de periode van maart tot en met mei 2020 is het aantal mensen dat voedselhulp krijgt met maar liefst 30 procent gestegen.

Het Rode Kruis waarschuwt dat dit aantal alleen maar verder zal stijgen als de economische gevolgen van de coronacrisis blijven voortduren. Er wordt geschat dat er in 2021 meer dan 500.000 mensen in Nederland zullen zijn die voedselhulp nodig hebben.

Het Rode Kruis doet een beroep op de overheid om meer middelen beschikbaar te stellen voor voedselhulp. Er moeten meer financiƫle middelen beschikbaar komen voor organisaties die voedselhulp verlenen, zodat zij meer mensen kunnen helpen.

Ook roept het Rode Kruis mensen op om te doneren aan organisaties die voedselhulp verlenen. Door te doneren kunnen organisaties meer mensen helpen die voedselhulp nodig hebben. Ook kunnen mensen vrijwilligerswerk doen bij organisaties die voedselhulp verlenen, zoals het Rode Kruis.

Het Rode Kruis waarschuwt dat de behoefte aan voedselhulp in Nederland alleen maar zal toenemen als de economische gevolgen van de coronacrisis blijven voortduren. Daarom is het belangrijk dat er meer middelen beschikbaar komen voor organisaties die voedselhulp verlenen, zodat zij meer mensen kunnen helpen.