VS voert represailles uit in Irak na aanval met drones op militairen

VS voert represailles uit in Irak na aanval met drones op militairen

De Verenigde Staten hebben represailles uitgevoerd in Irak na een aanval met drones op Amerikaanse militairen. De Amerikaanse luchtmacht voerde luchtaanvallen uit op vijf locaties die gelinkt zijn aan de Iraakse milities die verantwoordelijk zijn voor de aanval.

De aanval met drones vond plaats op 27 december 2019. De drones werden gelanceerd vanuit Irak en richtten schade aan op twee basis van de Amerikaanse militairen in Irak. Er vielen geen slachtoffers, maar er werd wel materiële schade aangericht.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de aanval veroordeeld en heeft aangekondigd dat de VS represailles zal uitvoeren. De Amerikaanse luchtmacht voerde luchtaanvallen uit op vijf locaties in Irak die gelinkt zijn aan de milities die verantwoordelijk zijn voor de aanval. De luchtaanvallen richtten schade aan op gebouwen en voertuigen, maar er vielen geen slachtoffers.

De VS heeft ook aangekondigd dat ze hun militaire aanwezigheid in Irak zullen verminderen. Het is nog niet duidelijk hoeveel troepen er zullen worden teruggetrokken, maar het is duidelijk dat de VS hun militaire aanwezigheid in Irak wil verminderen.

Het is duidelijk dat de VS hun represailles serieus neemt na de aanval met drones. De VS heeft duidelijk gemaakt dat ze niet tolereren dat hun militairen worden aangevallen en ze zullen de verantwoordelijken hiervoor hard aanpakken. Tegelijkertijd heeft de VS ook aangekondigd dat ze hun militaire aanwezigheid in Irak zullen verminderen, wat erop duidt dat ze ook op zoek zijn naar een diplomatieke oplossing voor de situatie in Irak.