De Bilt kent de tweede warmste Eerste Kerstdag ooit: 12,5 graden

De Bilt heeft de tweede warmste Eerste Kerstdag ooit gemeten. Met een temperatuur van 12,5 graden Celsius was het op 25 december 2020 bijzonder warm. Het is de tweede warmste Eerste Kerstdag sinds 1901, toen het KNMI begon met het meten van temperaturen. De warmste Eerste Kerstdag ooit werd gemeten in 1998, toen het 14,2 graden Celsius was.

Hoewel deze temperaturen voor veel mensen een verademing zijn, is het niet goed voor het milieu. Het is een teken dat de klimaatverandering steeds meer invloed krijgt op ons leven. Ook als we deze kerst niet zo warm hadden gehad, zou het klimaatprobleem nog steeds bestaan.

Het KNMI waarschuwt dat we ons moeten voorbereiden op meer extreem weer. De kans op hevige regenbuien, hittegolven en droogte neemt toe. Daarom is het belangrijk dat we ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden en maatregelen nemen om de klimaatverandering tegen te gaan.

De tweede warmste Eerste Kerstdag ooit in De Bilt is een duidelijk teken dat we actie moeten ondernemen. We moeten ons bewust zijn van de gevolgen van de klimaatverandering en maatregelen nemen om deze tegen te gaan. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we ook volgend jaar een warme kerst hebben.