Assense Vereniging doet aangifte van diefstal van Van Gogh-beeld

De Assense Vereniging heeft aangifte gedaan van diefstal van een beeld van de beroemde Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Het beeld, dat een portret is van de kunstenaar, is geschilderd door de kunstenaar in 1889 en is een van de meest waardevolle schilderijen uit de collectie van de Assense Vereniging.

Het beeld is verdwenen uit de collectie van de Assense Vereniging op 7 januari 2020. De diefstal is ontdekt door de beveiligingscamera’s in het museum. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de diefstal.

De Assense Vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft ook een beloning uitgeloofd voor informatie die leidt tot de terugkeer van het beeld. De Assense Vereniging heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat het beeld een onvervangbaar deel is van de collectie en dat het terugkeren ervan essentieel is voor het behoud van de kunstcollectie.

De politie verzoekt iedereen met informatie over de diefstal contact op te nemen met de politie of met de Assense Vereniging. De Assense Vereniging heeft ook een website waar mensen informatie kunnen vinden over de diefstal en waar ze hun informatie kunnen delen.

Het beeld is een van de meest waardevolle schilderijen uit de collectie van de Assense Vereniging en is een onvervangbaar deel van de Nederlandse kunstgeschiedenis. De Assense Vereniging doet er alles aan om het beeld terug te krijgen en hoopt dat iedereen die informatie heeft over de diefstal contact opneemt met de politie of met de Assense Vereniging.