Vlaamse editie van Serious Request opbrengt bijna 8,8 miljoen euro

De Vlaamse editie van Serious Request heeft dit jaar bijna 8,8 miljoen euro opgebracht. Dit is een recordbedrag voor de Vlaamse editie van deze goede doelenactie. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat het geld zal gebruiken om mensen in nood te helpen.

De actie werd georganiseerd door de Vlaamse radiozender Qmusic. Gedurende de zes dagen dat de actie duurde, werden er verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Er waren onder andere benefietconcerten, een veiling en een online actie waarbij mensen geld konden doneren.

De actie was ook een groot succes op social media. Er werden meer dan 1 miljoen berichten over Serious Request gepost op Facebook, Twitter en Instagram. Ook waren er veel bekende Vlamingen die de actie steunden, waaronder zangeres Laura Tesoro, voetballer Thomas Vermaelen en presentator Jani Kazaltzis.

Het Rode Kruis is erg blij met het resultaat van de actie. Het geld zal worden gebruikt om mensen in nood te helpen, zoals slachtoffers van oorlog en natuurrampen. Het Rode Kruis zal ook projecten opzetten om mensen te helpen die lijden aan honger en armoede.

De Vlaamse editie van Serious Request heeft dit jaar bewezen dat er veel goeds kan worden bereikt als mensen samenwerken voor een goed doel. De opbrengst van bijna 8,8 miljoen euro is een geweldig resultaat dat het Rode Kruis zal helpen mensen in nood te helpen.