Vlaamse editie van Serious Request opbrengt 8,8 miljoen euro

De Vlaamse editie van Serious Request heeft dit jaar 8,8 miljoen euro opgebracht. Dit is een recordbedrag dat voor een goed doel is ingezameld. De opbrengst is bestemd voor de strijd tegen kindersterfte in ontwikkelingslanden.

Serious Request is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de Nederlandse radiozender 3FM. Het evenement duurt zes dagen en bestaat uit een radiomarathon waarin bekende artiesten hun muziek ten gehore brengen. Daarnaast wordt er ook geld ingezameld voor een goed doel.

De Vlaamse editie van Serious Request werd dit jaar georganiseerd van 21 tot en met 26 december. Tijdens deze zes dagen hebben veel mensen gedoneerd om het goede doel te steunen. Uiteindelijk heeft de actie 8,8 miljoen euro opgebracht, wat meer is dan het vorige record van 6,3 miljoen euro.

De opbrengst van de Vlaamse editie van Serious Request is bestemd voor het goede doel ‘Every Woman Every Child’. Dit is een initiatief van de Verenigde Naties dat zich inzet voor het verminderen van kindersterfte in ontwikkelingslanden. Met de 8,8 miljoen euro die is ingezameld, kan het initiatief nog meer kinderlevens redden.

Serious Request is een geweldig initiatief waarmee mensen kunnen bijdragen aan een betere wereld. Het feit dat de Vlaamse editie 8,8 miljoen euro heeft opgebracht, is een bewijs van de kracht van samenwerking en solidariteit. Laten we hopen dat Serious Request volgend jaar nog meer geld kan ophalen voor het goede doel!