Ratcliffe neemt 1,5 miljard aandelen van Manchester United over

De Amerikaanse zakenman en miljardair, John Ratcliffe, heeft een deal gesloten met Manchester United om 1,5 miljard aandelen van de voetbalclub over te nemen. Deze deal maakt Ratcliffe de grootste aandeelhouder van Manchester United.

De deal is een van de grootste transacties in de geschiedenis van de voetbalclub. Ratcliffe heeft een belang van 16,7 procent in de club genomen. Hij heeft ook toegezegd om meer aandelen te kopen als de prijs daalt.

Met deze transactie hoopt Ratcliffe dat hij Manchester United kan helpen bij het verbeteren van hun prestaties op het veld. Ook hoopt hij dat hij de club kan helpen bij het verbeteren van hun financiële situatie.

De deal werd goedgekeurd door de aandeelhouders van Manchester United en door de Britse financiële autoriteiten. Ratcliffe heeft ook toegezegd dat hij zich zal houden aan de regels van de voetbalclub en dat hij geen invloed zal uitoefenen op de dagelijkse beslissingen.

Met deze transactie is Ratcliffe nu een van de meest invloedrijke personen in de voetbalwereld. Hij heeft al eerder geïnvesteerd in andere sportclubs, waaronder de Houston Rockets.

Het is duidelijk dat Ratcliffe een grote invloed zal hebben op Manchester United. Het is afwachten hoe hij de club zal helpen bij het verbeteren van hun prestaties en hun financiële situatie.