Tweede verdachte aangehouden voor diefstal Banksy-stopbord in Londen

In Londen is vandaag een tweede verdachte aangehouden in verband met de diefstal van een Banksy-stopbord. Het stopbord, dat deel uitmaakte van een kunstwerk van de beroemde Britse kunstenaar Banksy, werd afgelopen maandag gestolen uit een buurt in het noorden van Londen.

De politie meldde vandaag dat een tweede verdachte, een man van in de twintig, is aangehouden in verband met de diefstal. De eerste verdachte, een vrouw van in de twintig, werd al eerder deze week aangehouden. Beide verdachten worden momenteel vastgehouden voor verhoor.

Het Banksy-stopbord was deel van een kunstwerk dat Banksy in 2019 maakte ter gelegenheid van de opening van een nieuwe metrohal in Londen. Het kunstwerk bestond uit een stopbord met daarop de tekst “Kom naar buiten en speel”.

De politie heeft aangekondigd dat er nog meer verdachten worden gezocht in verband met de diefstal. Ze roepen ook op om informatie te delen over de verdachten of over de locatie waar het stopbord zich momenteel bevindt.

Het Banksy-stopbord is een waardevol kunstwerk en het is belangrijk dat het wordt teruggevonden. De politie doet er alles aan om de daders te vinden en het stopbord terug te krijgen.