Londense politie helpt bij zoektocht naar gestolen kunstwerk van Banksy

Londense politie helpt bij zoektocht naar gestolen kunstwerk van Banksy

De Londense politie heeft een zoektocht gestart naar een gestolen Banksy-kunstwerk. Het kunstwerk, genaamd ‘The Drinker’, werd op 11 januari uit een galerie in de buurt van het Tate Modern Museum gestolen.

Het kunstwerk is een van de meest bekende schilderijen van de Britse kunstenaar Banksy. Het is een schilderij van een man die een bierfles drinkt. Het is gemaakt met sprayverf op een stuk hout en is ongeveer 1,2 meter hoog.

De politie heeft een foto van het kunstwerk vrijgegeven en vraagt de publieke hulp bij het opsporen van het kunstwerk. Ze hebben ook een beloning van £20.000 uitgeloofd voor informatie die leidt tot de terugkeer van het kunstwerk.

De politie heeft aangegeven dat ze ervan overtuigd zijn dat het kunstwerk nog steeds in het Verenigd Koninkrijk is. Ze geloven dat de diefstal door professionele criminelen is gepleegd en dat het kunstwerk mogelijk is verkocht aan een verzamelaar of een handelaar in kunst.

De politie roept iedereen op die informatie heeft over de diefstal of de locatie van het kunstwerk om contact op te nemen met de politie. Ze hopen dat de terugkeer van het kunstwerk een waardevolle toevoeging zal zijn aan de kunstcollectie van het Tate Modern Museum.