Actievoeren door medewerkers van Apple-keten Amac voor zondagtoeslag op zondag

De medewerkers van de Apple-keten Amac hebben actie gevoerd om een zondagtoeslag op zondag te krijgen. De actie begon op maandag 8 juli 2019, toen de medewerkers een petitie lanceerden om een zondagtoeslag te krijgen. De petitie werd ondertekend door meer dan 10.000 mensen.

De actievoerders eisen een toeslag van 25 procent voor het werken op zondag. Ze stellen dat het werken op zondag veel vermoeiender is dan op andere dagen, omdat de winkels drukker zijn en er meer klanten zijn. Daarnaast stellen ze dat het werken op zondag een groot deel van hun vrije tijd in beslag neemt.

De directie van Amac heeft aangegeven dat ze de petitie serieus neemt en bereid is om te praten over de voorwaarden voor een zondagtoeslag. De directie stelt dat ze bereid is om een vergoeding te geven voor het werken op zondag, maar dat de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van de omstandigheden in elke winkel.

De actievoerders hopen dat Amac hun verzoek om een zondagtoeslag zal honoreren. Ze stellen dat het belangrijk is dat de medewerkers worden beloond voor hun harde werk en dat het bedrijf de waardering toont die ze verdienen.

Het is nog onduidelijk of Amac de verzoeken van de actievoerders zal honoreren. De directie heeft aangegeven dat ze bereid is om te praten over de voorwaarden voor een zondagtoeslag, maar er is nog geen beslissing genomen. In afwachting van een definitief besluit, blijven de actievoerders hun verzoek om een zondagtoeslag handhaven.