Guardiola jubelt na prijzenfestijn bij Manchester City: 'Dit is iets wat nog nooit een Engelse club is gelukt'

Guardiola jubelt na prijzenfestijn bij Manchester City: ‘Dit is iets wat nog nooit een Engelse club is gelukt’

Pep Guardiola heeft een historisch seizoen beleefd met Manchester City. Na een prijzenfestijn waarin de club vier trofeeën won, jubelde Guardiola dat het iets is wat nog nooit een Engelse club is gelukt.

Manchester City heeft de Premier League, de FA Cup, de Carabao Cup en de Community Shield gewonnen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Engelse club vier trofeeën in één seizoen wint. Guardiola was duidelijk verheugd met de prestatie van zijn team.

“Dit is iets wat nog nooit eerder is gebeurd in Engeland. We hebben vier trofeeën gewonnen, dus we moeten er trots op zijn”, aldus Guardiola. “We hebben een geweldig seizoen gehad en ik ben erg blij met de prestaties van mijn spelers.”

De prestaties van Manchester City dit seizoen zijn indrukwekkend. De club heeft de Premier League met 14 punten voorsprong gewonnen, de FA Cup door Watford met 6-0 te verslaan en de Carabao Cup door Chelsea met 4-3 te verslaan.

Guardiola heeft ook aangegeven dat hij zich als manager verantwoordelijk voelt voor de prestaties van zijn team. “Ik ben trots op mijn spelers en op mijzelf. We hebben hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben blij dat we zo succesvol zijn geweest.”

Manchester City heeft dit seizoen laten zien dat ze een van de beste teams in Europa zijn. Guardiola heeft laten zien dat hij een van de beste managers is en dat hij een team kan leiden dat succesvol is. Het is duidelijk dat Guardiola en Manchester City een geweldig seizoen hebben gehad.