Banksy-kunstwerk gestolen een uur na bevestiging van authenticiteit door kunstenaar

Een schokkend bericht uit Londen: een Banksy-kunstwerk is gestolen slechts een uur nadat de kunstenaar het werk had bevestigd als authentiek. Het kunstwerk, getiteld “Season’s Greetings”, was een van de meest recente creaties van Banksy en werd verwacht om veel geld op te leveren.

Het kunstwerk werd verwijderd uit een galerie in Londen, waar het was tentoongesteld voor een veiling. De galerie bevestigde dat het kunstwerk was gestolen tijdens de nachtelijke uren.

De politie is op zoek naar de dader of daders, maar heeft nog geen verdachten. Er wordt vermoed dat de diefstal het werk van een professionele kraker is, omdat er geen sporen van braak zijn achtergelaten.

Het kunstwerk was eerder die dag bevestigd als authentiek door Banksy zelf. De kunstenaar heeft nog geen reactie gegeven op de diefstal, maar heeft wel een statement vrijgegeven waarin hij zegt dat hij “diep teleurgesteld” is dat het kunstwerk is gestolen.

De diefstal van het Banksy-kunstwerk is een schokkende gebeurtenis die veel vragen oproept. Het is nog onduidelijk of de dader of daders ooit gevonden zullen worden, maar het is duidelijk dat deze diefstal een enorme schok is voor de kunstwereld.