Neelie Kroes heeft geen inbreuk gemaakt op regels met lobbywerk voor Uber

Neelie Kroes heeft geen inbreuk gemaakt op regels met lobbywerk voor Uber

Neelie Kroes, voormalig vice-president van de Europese Commissie, heeft geen inbreuk gemaakt op de regels met betrekking tot lobbywerk voor Uber. Dit heeft de Europese Commissie bevestigd na een onderzoek naar de betrokkenheid van Kroes bij het bedrijf.

Kroes werd in 2016 benaderd door Uber om haar advies te geven over de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Hoewel Kroes geen betaalde functie bij Uber had, werd haar betrokkenheid als lobbywerk beschouwd. Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek gestart om te bepalen of Kroes inbreuk had gemaakt op de regels met betrekking tot lobbywerk.

Het onderzoek toonde aan dat Kroes geen inbreuk had gemaakt op de regels met betrekking tot lobbywerk. Volgens de Europese Commissie heeft Kroes geen belangenverstrengeling gecreƫerd en heeft ze geen lobbywerk gedaan voor Uber. Daarnaast heeft ze ook geen informatie gedeeld die niet openbaar was.

Hoewel Kroes dus geen inbreuk heeft gemaakt op de regels met betrekking tot lobbywerk, heeft ze wel een fout gemaakt door niet te melden dat ze contact had met Uber. De Europese Commissie heeft haar daarom gewaarschuwd voor haar gedrag en haar aangeraden om in de toekomst meer openheid te betrachten.

Kortom, Neelie Kroes heeft geen inbreuk gemaakt op de regels met betrekking tot lobbywerk voor Uber. Hoewel ze een fout heeft gemaakt door niet te melden dat ze contact had met Uber, heeft ze geen informatie gedeeld die niet openbaar was en heeft ze geen belangenverstrengeling gecreƫerd.