Gemeente start rechtszaak tegen Staat vanwege overschrijding aantal asielzoekers Ter Apel

De gemeente Ter Apel heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Staat vanwege de overschrijding van het aantal asielzoekers dat de gemeente moet opvangen. De gemeente is van mening dat de Staat niet voldoende financiële middelen heeft geleverd om de asielzoekers op te vangen.

Volgens de gemeente Ter Apel is het aantal asielzoekers dat zij moet opvangen, meer dan het aantal dat de Staat heeft voorgeschreven. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente meer geld uitgeeft aan de opvang van asielzoekers dan wat de Staat heeft voorgeschreven.

De gemeente Ter Apel is van mening dat de Staat verantwoordelijk is voor de overschrijding van het aantal asielzoekers dat zij moet opvangen. Ze stellen dat de Staat niet voldoende financiële middelen heeft geleverd om de asielzoekers op te vangen.

De gemeente Ter Apel eist dat de Staat een financiële compensatie betaalt voor de extra kosten die zij hebben gemaakt voor de opvang van asielzoekers. De gemeente stelt ook dat de Staat verantwoordelijk is voor het verstrekken van voldoende financiële middelen om de asielzoekers op te vangen.

De rechtszaak is nog in behandeling en er is nog geen uitspraak gedaan. Het is nog onduidelijk of de gemeente Ter Apel succesvol zal zijn in hun rechtszaak tegen de Staat. Wat wel duidelijk is, is dat de gemeente Ter Apel vastbesloten is om hun recht te halen en dat ze bereid zijn om een rechtszaak aan te spannen als dit nodig is.