FC Utrecht neemt definitief bezit van Stadion Galgenwaard na meer dan 50 jaar huur

FC Utrecht heeft eindelijk definitief bezit genomen van Stadion Galgenwaard. Na meer dan 50 jaar huur is de club eigenaar geworden van het stadion, dat al sinds 1970 de thuisbasis is van FC Utrecht.

De overname van het stadion is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en FC Utrecht. De gemeente en de provincie hebben een bedrag van €25 miljoen geïnvesteerd in de aankoop van het stadion. Daarnaast heeft FC Utrecht €15 miljoen geïnvesteerd in de aankoop en renovatie van het stadion.

Met de overname van het stadion is FC Utrecht in staat om zelf invloed uit te oefenen op de toekomstige ontwikkeling van het stadion. De club kan nu zelf beslissen over de toekomstige investeringen in het stadion, waardoor het stadion een modernere en aantrekkelijkere plek kan worden voor supporters en bezoekers.

De overname van het stadion is ook goed nieuws voor de lokale economie. Door de investeringen in het stadion zullen er meer banen worden gecreëerd in de omgeving van het stadion. Daarnaast zal de toename van bezoekers aan het stadion ook leiden tot meer inkomsten voor lokale bedrijven.

Met de overname van Stadion Galgenwaard is FC Utrecht erin geslaagd om een belangrijke stap te zetten in de toekomstige ontwikkeling van de club. De club kan nu zelf invloed uitoefenen op de toekomstige investeringen in het stadion, waardoor het een modernere en aantrekkelijkere plek kan worden voor supporters en bezoekers. Daarnaast zal de overname ook leiden tot meer banen en inkomsten voor de lokale economie.