‘Drents woord ‘Wichie’ verkozen tot liefste woord van 2023′

Drents woord ‘Wichie’ verkozen tot liefste woord van 2023

Drentenaren zijn trots: hun eigen woord ‘Wichie’ is uitgeroepen tot het liefste woord van 2023! Het woord is afkomstig uit de Drentse taal en wordt gebruikt om iets of iemand te omschrijven dat of die bijzonder lief is.

Het woord werd gekozen uit een lijst van meer dan duizend inzendingen. De lijst werd samengesteld door een panel van taalkundigen, die de inzendingen beoordeelden op hun originaliteit, populariteit en emotionele waarde. Uiteindelijk werd ‘Wichie’ gekozen als het liefste woord van 2023.

De jury was onder de indruk van de vele originele inzendingen. “Het was moeilijk om een keuze te maken,” zei juryvoorzitter Jeroen van der Meer. “Maar uiteindelijk kozen we voor ‘Wichie’ omdat het een woord is dat veel mensen herkennen en waarmee ze een bijzondere band hebben.”

Het woord ‘Wichie’ is al lang een begrip in Drenthe. Het wordt al generaties lang gebruikt door Drentenaren om iets of iemand te omschrijven dat of die bijzonder lief is. Nu is het woord ook bekend bij mensen buiten de provincie.

Het is een geweldige prestatie voor Drenthe dat hun woord ‘Wichie’ is uitgeroepen tot het liefste woord van 2023. We hopen dat het woord nog vele jaren gebruikt zal worden om iets of iemand te omschrijven dat of die bijzonder lief is.