IJslandse vulkaan stoot geen lava meer uit

IJslandse vulkaan stoot geen lava meer uit

De IJslandse vulkaan Öræfajökull heeft sinds december 2019 geen lava meer uitgestoten. Deze vulkaan is gelegen in het zuidoosten van IJsland en is de hoogste berg van het land.

De vulkaan heeft al eeuwenlang actief geweest, maar in december 2019 begonnen de activiteiten te verminderen. Hoewel er nog steeds kleine aardbevingen in de omgeving worden geregistreerd, is er geen lava meer uitgestoten.

De vermindering van de activiteiten is goed nieuws voor de bewoners van IJsland, omdat er minder risico is op schade door lava-uitbarstingen. Ook is het een positief teken dat de vulkaan zichzelf stabiliseert.

Hoewel de activiteiten van de vulkaan zijn afgenomen, is het belangrijk dat mensen in de omgeving alert blijven. Er is nog steeds een kans dat er een uitbarsting kan plaatsvinden, dus mensen moeten voorbereid zijn op een mogelijke evacuatie.

De vermindering van de activiteiten van de Öræfajökull is een goed teken voor IJsland. Hoewel er nog steeds risico’s zijn, is het een positief teken dat de vulkaan zichzelf stabiliseert. Mensen in de omgeving moeten echter alert blijven en voorbereid zijn op een mogelijke evacuatie.