Chemours-omgeving: eieren van hobbykippen onveilig door pfas

Chemours-omgeving: eieren van hobbykippen onveilig door pfas

Chemours, een chemisch bedrijf in de omgeving van Fayetteville, North Carolina, heeft een grote hoeveelheid PFAS-verontreiniging in de lucht en het water in de omgeving veroorzaakt. PFAS is een afkorting voor poly- en perfluoroalkylstoffen, een groep chemische stoffen die worden gebruikt in veel producten, waaronder non-stick pannen, waterdichte kleding en brandblusschuim.

De verontreiniging heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid van mensen en dieren in de omgeving. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de eieren van hobbykippen in de omgeving van Chemours onveilig zijn voor consumptie. Deze eieren bevatten niveaus van PFAS die veel hoger zijn dan de toegestane limieten.

Het onderzoek toonde ook aan dat er een direct verband is tussen de hoeveelheid PFAS in de lucht en het water en de hoeveelheid PFAS in de eieren. De onderzoekers concludeerden dat mensen die in de omgeving van Chemours wonen, hun eieren niet moeten eten.

Hoewel Chemours al verschillende maatregelen heeft genomen om de PFAS-verontreiniging te verminderen, blijven de niveaus van PFAS in het milieu hoog. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het meer milieumaatregelen zal nemen om de verontreiniging te verminderen.

Hoewel Chemours stappen heeft gezet om de verontreiniging te verminderen, is het belangrijk dat mensen in de omgeving van Chemours hun eieren niet eten. Deze eieren bevatten niveaus van PFAS die veel hoger zijn dan toegestaan. Als mensen in de omgeving van Chemours hun eieren willen eten, moeten ze ervoor zorgen dat ze eieren kopen die uit andere gebieden komen.