Rijksambtenaren protesteren vanmiddag tegen overheidsbeleid rond Gaza: demonstratie in Den Haag

Vanmiddag zullen rijksambtenaren in Den Haag protesteren tegen het overheidsbeleid rond Gaza. De demonstratie begint om 15.00 uur op het Malieveld en is georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Rijksambtenaren (NVRA).

De NVRA is van mening dat de Nederlandse regering niet genoeg doet om de humanitaire crisis in Gaza te verlichten. Volgens de NVRA heeft de regering een verantwoordelijkheid om de Palestijnse bevolking te helpen.

De NVRA heeft een aantal eisen gesteld aan de Nederlandse regering. Zo vragen ze dat de Nederlandse regering meer druk uitoefent op Israël om de blokkade van Gaza op te heffen. Ook willen ze dat Nederland meer financiële steun biedt aan de Palestijnse bevolking.

De demonstratie begint om 15.00 uur met een toespraak van een vertegenwoordiger van de NVRA. Daarna zullen er verschillende sprekers aan het woord komen, waaronder leden van de NVRA en andere betrokkenen.

De NVRA hoopt dat hun demonstratie een signaal zal afgeven aan de Nederlandse regering en dat hun eisen serieus genomen zullen worden. Ze hopen dat hun actie zal leiden tot meer steun voor de Palestijnse bevolking en een betere situatie in Gaza.