Tweede maand op rij: Werkloosheid in november afgenomen

Tweede maand op rij: Werkloosheid in november afgenomen

De werkloosheid in Nederland is in november voor de tweede maand op rij afgenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalde het aantal werklozen met 8.000 ten opzichte van oktober.

Het aantal werklozen in Nederland is nu 4,2 procent van de beroepsbevolking. Dit is het laagste niveau sinds juli 2008. In oktober was dit nog 4,4 procent.

De daling van de werkloosheid is vooral te danken aan de groei van de arbeidsmarkt. Er zijn meer mensen aan het werk dan een jaar geleden. Het aantal banen is in november met bijna 100.000 toegenomen ten opzichte van oktober.

De groei van de arbeidsmarkt is vooral te danken aan de stijging van het aantal banen in de zakelijke dienstverlening en de informatie- en communicatietechnologie. Ook is er een toename van het aantal banen in de bouw, de detailhandel en de horeca.

De daling van de werkloosheid is een positief teken voor de Nederlandse economie. Het betekent dat meer mensen kunnen profiteren van de groeiende economie. De overheid hoopt dat deze trend zich voortzet en dat er meer banen worden gecreƫerd.