Werkloosheid daalt voor tweede maand op rij in november

Werkloosheid daalt voor tweede maand op rij in november

De werkloosheid in Nederland is voor de tweede maand op rij gedaald. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalde de werkloosheid in november met 5.000 personen, waardoor het aantal werklozen in Nederland nu op 463.000 ligt.

De daling van de werkloosheid is vooral te danken aan de groeiende economie. De Nederlandse economie groeide in het derde kwartaal met 0,6 procent, waardoor er meer banen beschikbaar zijn. Ook de toename van het aantal vacatures draagt bij aan de daling van de werkloosheid.

Hoewel de werkloosheid daalt, blijft het aantal werklozen nog steeds hoog. Er zijn nog steeds veel mensen die geen baan hebben en op zoek zijn naar werk. Daarnaast is er ook nog een groot aantal mensen dat onderbetaald werk heeft of onderbetaald werk doet.

Om de werkloosheid verder te verminderen, is het belangrijk dat er meer banen worden gecreëerd. Daarnaast is het ook belangrijk dat mensen die al een baan hebben, goed betaald krijgen. De overheid moet hierin een actieve rol spelen door bijvoorbeeld subsidies te verstrekken aan bedrijven die goed betaalde banen creëren.

Kortom, hoewel de werkloosheid in november voor de tweede maand op rij is gedaald, blijft het aantal werklozen nog steeds hoog. Om de werkloosheid verder te verminderen, is het belangrijk dat er meer banen worden gecreëerd en dat mensen die al een baan hebben, goed betaald krijgen.