Sifan Hassan bereidt zich voor op de Olympische Marathon in Tokio

Sifan Hassan bereidt zich voor op de Olympische Marathon in Tokio

Sifan Hassan is een Nederlandse atlete die zich voorbereidt op de Olympische Marathon in Tokio. De marathon is een van de meest prestigieuze atletiekwedstrijden ter wereld en Hassan is vastbesloten om de beste te zijn.

Hassan begon met hardlopen toen ze twaalf jaar oud was. Ze won al snel prijzen op lokale en regionale wedstrijden. In 2017 won ze de Europese titel op de 1500 meter. In 2019 won ze de wereldtitel op dezelfde afstand.

Hassan heeft zich de afgelopen jaren geconcentreerd op het voorbereiden op de Olympische Marathon. Ze heeft veel getraind, waaronder lange afstanden, intervaltraining en krachttraining. Ze heeft ook veel aandacht besteed aan haar voeding om ervoor te zorgen dat ze in topconditie is voor de wedstrijd.

Hassan is een van de favorieten voor de marathon. Ze heeft laten zien dat ze een goede atlete is en ze is vastbesloten om haar beste te doen in Tokio. Als ze succesvol is, zal ze een grote inspiratiebron zijn voor andere atleten die dromen van een Olympische medaille.