Bol en Van der Poel verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar

Bol en Van der Poel verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar

Het Nederlandse sportpubliek heeft gesproken: Anna van der Poel en Mathieu van der Poel zijn verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Anna en Mathieu zijn de zus en broer van wielrenner David van der Poel, die ook een bekende naam is in de Nederlandse sportwereld.

Anna van der Poel is een veelzijdige atlete die op nationaal en internationaal niveau presteert. Ze is een veelbelovende talentvolle wielrenster die in 2019 de wereldtitel won in het veldrijden. Ook won ze de Europese titel in het veldrijden en de wereldtitel in de crosscountry mountainbiken.

Mathieu van der Poel is ook een veelzijdige atleet die op nationaal en internationaal niveau presteert. Hij is een veelbelovende talentvolle wielrenner die in 2019 de wereldtitel won in het veldrijden. Ook won hij de Europese titel in het veldrijden en de wereldtitel in de crosscountry mountainbiken.

Het is duidelijk dat Anna en Mathieu van der Poel twee geweldige atleten zijn die de Nederlandse sportwereld met trots vertegenwoordigen. Het is dan ook niet verrassend dat ze verkozen zijn tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Hun prestaties zijn een inspiratie voor andere atleten en bewijzen dat met hard werken, toewijding en doorzettingsvermogen alles mogelijk is.