AZ vecht zich door naar achtste finales beker na verlenging tegen HHC

AZ heeft zich dinsdagavond op een spectaculaire manier geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Na een spannende wedstrijd tegen HHC uit Hardenberg, waarin de score in de verlenging uiteindelijk op 1-2 bleef, kon AZ alsnog juichen.

De wedstrijd begon als een ware thriller. Na een kwartier spelen kwam HHC op voorsprong door een doelpunt van Jeroen van der Heide. AZ leek daarna wakker geschud en kwam al snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Myron Boadu. In de tweede helft ging AZ op zoek naar de winnende treffer, maar deze bleef uit. Uiteindelijk ging de wedstrijd naar verlenging.

In de verlenging kreeg AZ al snel een penalty, die werd benut door Oussama Idrissi. Hierna leek AZ de wedstrijd in handen te hebben, maar HHC kwam toch nog terug in de wedstrijd. Met nog een paar minuten te spelen scoorde HHC de gelijkmaker, maar AZ bleef strijden en kon uiteindelijk alsnog juichen.

Het was een enerverende wedstrijd, waarin AZ het uiteindelijk alsnog wist te winnen. Door deze overwinning plaatst AZ zich voor de achtste finales van de KNVB beker. Hier zal AZ het opnemen tegen Willem II, wat zeker een interessante wedstrijd belooft te worden.