Er is een griepepidemie, meer corona- en andere luchtweginfecties worden gemeld.

Er is een griepepidemie, meer corona- en andere luchtweginfecties worden gemeld.

De afgelopen maanden hebben veel mensen wereldwijd te maken gehad met een griepepidemie. Hoewel de meeste gevallen mild zijn, hebben sommige mensen ernstige complicaties ondervonden. Ook zijn er meer gevallen van corona- en andere luchtweginfecties gemeld.

Het is belangrijk om te weten hoe je jezelf en je gezin kunt beschermen tegen deze infecties. Het eerste wat je moet doen is je handen regelmatig wassen met water en zeep. Als je geen water en zeep bij de hand hebt, kun je ook een alcoholgel gebruiken. Het is ook belangrijk om afstand te houden van andere mensen, vooral als je ziek bent. Als je ziek bent, moet je thuisblijven en contact opnemen met je arts.

Het is ook belangrijk om een goede hygiëne te behouden. Zorg ervoor dat je regelmatig stofzuigt en dweilt, en verander regelmatig je lakens en handdoeken. Als je naar buiten gaat, draag dan een mondkapje om te voorkomen dat je anderen besmet.

Als je ziek bent, moet je ook voldoende rust nemen. Probeer elke dag minstens acht uur te slapen en neem regelmatig pauzes tijdens het werk. Eet ook gezonde voeding zoals groenten, fruit en volle granen om je immuunsysteem te versterken.

Het is belangrijk om deze tips in acht te nemen om jezelf en je gezin te beschermen tegen griepepidemieën, corona- en andere luchtweginfecties. Als je symptomen hebt die lijken op die van een infectie, neem dan zo snel mogelijk contact op met je arts.