Ofir Engel, Hamas-gijzelaar, beloofde zichzelf niet te huilen: ‘Eén keer brak ik’

Ofir Engel, een Israëlische soldaat die in 2006 werd gegijzeld door Hamas, heeft zichzelf beloofd dat hij nooit zou huilen tijdens zijn gevangenschap. In een recent interview met de Israëlische krant Yedioth Ahronoth vertelde hij dat hij zichzelf had beloofd dat hij sterk zou blijven, maar dat hij uiteindelijk toch één keer brak.

Engel werd in juni 2006 gegijzeld door Hamas, samen met twee andere soldaten. Hij werd meegenomen naar de Gazastrook en gevangengehouden in een ondergrondse bunker. Na twee jaar van gevangenschap werd hij vrijgelaten in een ruil voor Palestijnse gevangenen.

In het interview vertelde Engel dat hij zichzelf had beloofd om niet te huilen tijdens zijn gevangenschap. Hij wilde niet dat de Hamas-leden die hem gevangenhielden zouden denken dat ze hem hadden gebroken. Maar op een dag, toen hij alleen was, brak hij toch. Hij vertelde dat hij toen begon te huilen en dat hij zichzelf vervloekte voor het feit dat hij zo zwak was.

Engel vertelde ook dat hij tijdens zijn gevangenschap veel steun kreeg van zijn familie en vrienden. Hij vertelde dat hij elke dag brieven kreeg van hen, waarin ze hem steunden en hem vertelden dat ze van hem hielden. Deze brieven hielpen hem om sterk te blijven tijdens zijn gevangenschap.

Engel’s verhaal is een voorbeeld van de kracht van de menselijke geest. Hoewel hij in een moeilijke situatie was, bleef hij sterk en weigerde hij om toe te geven aan de druk van zijn ontvoerders. Zijn verhaal is een inspiratie voor velen die worstelen met moeilijke situaties in hun leven.