Hoe kun je vuurwerk kopen in Duitsland: de regels op een rij

Hoe kun je vuurwerk kopen in Duitsland: de regels op een rij

Met de jaarwisseling in aantocht, is het voor veel mensen een traditie om vuurwerk te kopen. In Duitsland is het kopen van vuurwerk echter een beetje anders dan in Nederland. Hier volgen de regels die gelden voor het kopen van vuurwerk in Duitsland.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vuurwerk zijn die je in Duitsland kunt kopen. Er zijn twee soorten: “Klasse 1” en “Klasse 2”. Klasse 1 vuurwerk is alleen bedoeld voor professioneel gebruik en mag daarom alleen worden gekocht door personen met een speciale vergunning. Klasse 2 vuurwerk mag door iedereen worden gekocht, maar er zijn wel bepaalde leeftijdsgrenzen. In Duitsland moet je minstens 18 jaar oud zijn om Klasse 2 vuurwerk te kopen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je vuurwerk alleen bij officiƫle verkooppunten mag kopen. Deze verkooppunten zijn meestal te vinden in winkelcentra of in winkels die gespecialiseerd zijn in vuurwerk. Je mag ook vuurwerk online kopen, maar je moet dan wel een leeftijdsverificatie doen voordat je je bestelling kan afronden.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er bepaalde regels gelden voor het afsteken van vuurwerk in Duitsland. Vuurwerk mag alleen tussen 31 december en 1 januari worden afgestoken, en alleen tussen 6 uur ‘s avonds en 2 uur ‘s nachts. Ook mag je alleen vuurwerk afsteken op openbare plaatsen, zoals straten en pleinen.

Als je deze regels in acht neemt, kun je veilig en legaal vuurwerk kopen en afsteken in Duitsland. Vergeet niet om altijd verantwoordelijk en respectvol om te gaan met vuurwerk, zodat iedereen kan genieten van een veilige jaarwisseling!