Suriname bereidt zich voor op uitspraak rechtszaak tegen Desi Bouterse over Decembermoorden met veiligheidsplan

Suriname bereidt zich voor op de uitspraak van de rechtszaak tegen Desi Bouterse over de Decembermoorden. De rechtszaak is een van de meest gevolgde processen in de geschiedenis van Suriname. De verwachting is dat de uitspraak op 8 juli 2020 zal plaatsvinden.

De Decembermoorden vonden plaats in 1982, toen Desi Bouterse aan de macht was. Hij was toen de leider van een militaire junta die het land bestuurde. Volgens de aanklacht werden 15 mensen vermoord door leden van de militaire junta.

Om ervoor te zorgen dat de uitspraak veilig en vreedzaam verloopt, heeft het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken een veiligheidsplan opgesteld. Het plan omvat maatregelen zoals het verhogen van de politie-inzet, het verhogen van de beveiliging rondom het gerechtsgebouw en het verbieden van demonstraties in de buurt van het gerechtsgebouw.

Het Surinaamse ministerie van Justitie heeft ook een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de rechtszaak eerlijk en transparant verloopt. Zo hebben ze een aantal internationale waarnemers uitgenodigd om toe te zien op het proces. Ook hebben ze een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen eerlijk behandeld worden.

De uitspraak in de rechtszaak tegen Desi Bouterse zal een belangrijke dag zijn voor Suriname. Het is belangrijk dat de uitspraak veilig en vreedzaam verloopt, en daarom is het goed dat er een veiligheidsplan is opgesteld. Als alles volgens plan verloopt, kan Suriname na 8 juli 2020 eindelijk vrede en gerechtigheid krijgen.