Botman maakt basisrentree bij verliezend Newcastle na afgang Napoli in Italiaanse beker

De Nederlandse voetballer Tim Botman heeft een basisplaats verworven bij het Engelse voetbalteam Newcastle United. Deze overstap komt nadat hij de afgelopen maanden bij Napoli in Italië speelde. Botman maakte deel uit van de selectie die de Italiaanse beker verloor tegen Atalanta.

Botman begon zijn carrière bij Ajax, waar hij in de jeugdopleiding speelde. In 2018 verhuisde hij naar Napoli, waar hij een contract tekende voor vijf jaar. In deze periode speelde hij in verschillende jeugdteams, waaronder de U19, U20 en U23.

Na een succesvolle periode bij Napoli, kreeg Botman de kans om zich te bewijzen in het eerste team. Hij speelde meerdere wedstrijden in de Italiaanse beker, waaronder de finale tegen Atalanta. Hoewel Napoli de wedstrijd verloor, liet Botman zien dat hij klaar is voor het eerste team.

Na de finale besloot Botman om naar Newcastle United te verhuizen. Hij tekende een contract voor vier jaar en zal in de Premier League spelen. Botman is blij met deze overstap en ziet het als een grote stap in zijn carrière.

Met de komst van Botman versterkt Newcastle United hun selectie. De club hoopt dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team en dat hij kan helpen om de club naar de top van Engeland te brengen.

Botman is enthousiast over zijn overstap naar Newcastle United en is klaar om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Hij hoopt dat hij kan laten zien wat hij waard is en dat hij een positieve bijdrage kan leveren aan de club.