Rolex krijgt boete van 91 miljoen euro voor overtreding van online verkoopverbod voor handelaars

Rolex heeft een boete van 91 miljoen euro gekregen van de Europese Commissie voor het overtreden van het verbod op online verkoop aan handelaren. Dit verbod is bedoeld om consumenten te beschermen tegen oneerlijke prijzen en onjuiste informatie over producten.

De Europese Commissie heeft beweerd dat Rolex een aantal van haar producten heeft geblokkeerd voor online verkoop aan handelaren. Dit betekent dat deze producten alleen verkocht konden worden door officiƫle Rolex-dealers. De Commissie beweert dat dit de concurrentie belemmerde en consumenten benadeelde.

Rolex heeft de boete aanvaard, maar heeft ook beweerd dat het bedrijf niets verkeerds heeft gedaan. Volgens Rolex was het verbod op online verkoop bedoeld om de kwaliteit van haar producten te waarborgen en de reputatie van haar merk te beschermen.

Hoewel de boete hoog is, is het niet de eerste keer dat Rolex wordt beboet voor het overtreden van concurrentiewetten. In 2014 kreeg Rolex een boete van 8 miljoen euro voor het beperken van de verkoop van sommige horloges aan buitenlandse handelaren.

De Europese Commissie stelt dat bedrijven als Rolex geen gebruik mogen maken van dit soort restricties om hun marktaandeel te beschermen. Het is belangrijk dat bedrijven zich houden aan de concurrentiewetten om ervoor te zorgen dat consumenten niet worden benadeeld door oneerlijke prijzen en onjuiste informatie.