Veroordeling van Ernest Louwes in Deventer moordzaak blijft staan

Veroordeling van Ernest Louwes in Deventer moordzaak blijft staan

De rechtbank in Deventer heeft vandaag bevestigd dat de veroordeling van Ernest Louwes in de moordzaak van Deventer blijft staan. Louwes werd in 2017 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vriendin, die in 2015 werd gevonden in een bos bij Deventer.

De veroordeling werd aangevochten door Louwes’ advocaat, die beweerde dat er onvoldoende bewijs was om de moord te bewijzen. De rechtbank heeft echter bepaald dat de veroordeling gehandhaafd blijft.

De moordzaak heeft veel emoties losgemaakt in Deventer en de nabijgelegen steden. Veel mensen waren verontwaardigd over de moord en de manier waarop het slachtoffer werd behandeld. Er werd een grote protestmars georganiseerd om te eisen dat de dader gestraft zou worden.

De rechtbank heeft nu bevestigd dat Louwes veroordeeld blijft voor de moord. Hoewel veel mensen hoopten dat hij vrijgesproken zou worden, is er nu duidelijkheid over de uitspraak. De rechtbank heeft ook aangegeven dat Louwes niet in aanmerking komt voor vervroegde invrijheidstelling.

Hoewel de veroordeling van Louwes niet het einde betekent van de moordzaak, is het een belangrijke stap in het proces. Het bevestigt dat de rechtbank ervan overtuigd is dat Louwes schuldig is aan de moord en dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden.