OM eist jaarcelstraf voor poging tot overval op oud-Ajacied Dusan Tadic

De Officier van Justitie (OM) heeft een jaarcelstraf geëist tegen een verdachte die betrokken was bij een poging tot overval op oud-Ajacied Dusan Tadic. De verdachte, een man van 25 jaar uit Amsterdam, staat terecht voor de poging tot overval die plaatsvond op de avond van 12 januari.

Tadic, die inmiddels voetballer is bij Ajax, was toen met vrienden in een restaurant in Amsterdam. Toen hij naar buiten liep, werd hij aangevallen door twee mannen. De twee mannen probeerden Tadic te beroven van zijn telefoon en portemonnee. Tadic wist de mannen af te schudden en ontkwam ongedeerd.

De politie kon de twee verdachten snel identificeren en arresteren. Eén van de verdachten, de 25-jarige man uit Amsterdam, staat nu terecht voor de poging tot overval. De Officier van Justitie heeft een jaarcelstraf geëist tegen de verdachte. Volgens de Officier is de verdachte medeverantwoordelijk voor het incident en moet hij daarvoor worden gestraft.

De verdachte heeft toegegeven dat hij betrokken was bij de poging tot overval, maar ontkent dat hij Tadic heeft aangevallen. Hij beweert dat hij alleen maar toekeek terwijl zijn medeverdachte Tadic aanviel. De rechtbank zal binnenkort uitspraak doen in deze zaak.