Barça-voorzitter staat achter Xavi, maar waarschuwt voor gevolgen bij verlies

Barça-voorzitter staat achter Xavi, maar waarschuwt voor gevolgen bij verlies

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zijn steun uitgesproken voor Xavi als nieuwe hoofdtrainer van de club, maar waarschuwt tegelijkertijd voor de gevolgen als de ploeg niet goed presteert.

Bartomeu sprak in een interview met de Spaanse krant Marca dat hij Xavi als de ideale kandidaat beschouwt om de opvolger te worden van Ernesto Valverde. “Xavi is een grote naam in de wereld van voetbal en hij heeft een geweldig verleden bij Barcelona. Hij is iemand die weet wat het betekent om voor Barcelona te spelen en hij heeft de juiste mentaliteit om de ploeg naar een hoger niveau te brengen”, aldus Bartomeu.

Hoewel Bartomeu Xavi steunt, waarschuwt hij ook dat er consequenties zijn als de ploeg onder Xavi niet goed presteert. “We moeten realistisch zijn. Als Xavi de ploeg niet naar een hoger niveau brengt, zullen er consequenties zijn. We moeten bereid zijn om de juiste beslissingen te nemen als dat nodig is.”

De Barcelona-voorzitter benadrukte ook dat Xavi de juiste persoon is om de club naar een hoger niveau te brengen. “Xavi is iemand die weet wat het betekent om voor Barcelona te spelen en hij heeft de juiste mentaliteit om de ploeg naar een hoger niveau te brengen. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om Barcelona naar een hoger niveau te brengen.”

Bartomeu benadrukte ook dat Xavi de juiste persoon is om de club naar een hoger niveau te brengen. “Xavi is iemand die weet wat het betekent om voor Barcelona te spelen en hij heeft de juiste mentaliteit om de ploeg naar een hoger niveau te brengen. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om Barcelona naar een hoger niveau te brengen.”

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft dus duidelijk gemaakt dat hij Xavi steunt als nieuwe hoofdtrainer, maar waarschuwt tegelijkertijd voor de gevolgen als de ploeg onder Xavi niet goed presteert. Het is nu aan Xavi om te laten zien of hij de juiste persoon is om Barcelona naar een hoger niveau te brengen.