Egyptische president Al Sisi verkozen voor derde termijn

De Egyptische bevolking heeft op 19 maart 2018 voor de derde termijn van president Abdel Fattah al-Sisi gestemd. De verkiezingen werden gehouden in een sfeer van grote veiligheid, met meer dan 60.000 militairen en politieagenten die de stembureaus bewaakten.

De verkiezingen werden gedomineerd door al-Sisi, die meer dan 92% van de stemmen kreeg. De andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, kreeg slechts 3% van de stemmen. Er waren ook kritieken op de verkiezingen, omdat er geen echte tegenstanders waren en er weinig campagne was.

Al-Sisi was de eerste Egyptische president die voor een derde termijn werd verkozen. Hij is al sinds 2014 president van Egypte en heeft veel veranderingen doorgevoerd in het land. Hij heeft een aantal economische hervormingen doorgevoerd, waaronder het afschaffen van subsidies en het verhogen van de belastingen. Ook heeft hij een aantal wetten aangenomen om de mensenrechten te verbeteren, waaronder wetten tegen seksueel geweld en discriminatie.

Al-Sisi heeft ook een aantal maatregelen genomen om de veiligheid in Egypte te verbeteren, waaronder het versterken van de veiligheidsdiensten en het verhogen van de militaire uitgaven. Ook heeft hij de banden met andere landen verbeterd, waaronder Israël, waarmee hij een vredesverdrag heeft gesloten.

Het is duidelijk dat al-Sisi veel veranderingen heeft doorgevoerd in Egypte. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij de verwachtingen kan waarmaken die hij bij zijn verkiezing heeft gecreëerd. Als hij dit kan doen, zal hij een grote invloed hebben op de toekomst van Egypte.