Marokko en Nederland tekenen uitleveringsverdrag

Op woensdag 5 februari 2020 hebben Marokko en Nederland een uitleveringsverdrag ondertekend. Het verdrag is bedoeld om de samenwerking tussen beide landen te versterken en het vergemakkelijken van de uitlevering van verdachten tussen de twee landen.

Het verdrag is ondertekend door de Marokkaanse minister van Justitie, Mohamed Benabdelkader, en de Nederlandse minister van Justitie, Ferd Grapperhaus. Het verdrag is gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen Marokko en Nederland op het gebied van justitie.

Het verdrag bevat verschillende maatregelen die de samenwerking tussen beide landen moeten verbeteren. Zo zal er meer informatie worden uitgewisseld over verdachten en zal er meer samengewerkt worden bij het onderzoek naar misdrijven. Ook zal er meer samengewerkt worden bij het vervolgen van misdrijven en zal er meer samengewerkt worden bij het uitleveren van verdachten.

Het verdrag is een belangrijke stap vooruit in de samenwerking tussen Marokko en Nederland. Het versterkt de rechtsstaat en het rechtssysteem in beide landen en zal helpen bij het bestrijden van criminaliteit. Het verdrag zal ook helpen bij het verbeteren van de relatie tussen beide landen.

Het uitleveringsverdrag tussen Marokko en Nederland is een belangrijke stap vooruit in de samenwerking tussen beide landen. Het versterkt de rechtsstaat en het rechtssysteem in beide landen en zal helpen bij het bestrijden van criminaliteit. Het verdrag zal ook helpen bij het verbeteren van de relatie tussen beide landen.