Fluminense bereikt finale van het Wereldkampioenschap voor clubs en treft Manchester City van Urawa Red Diamonds uit Japan

Fluminense heeft de finale van het Wereldkampioenschap voor clubs bereikt en treft Manchester City van Urawa Red Diamonds uit Japan. Fluminense, een Braziliaanse voetbalclub uit Rio de Janeiro, heeft de finale bereikt door een overwinning van 2-1 tegen de Mexicaanse club Tigres UANL.

De finale zal plaatsvinden op zondag 15 december in Yokohama, Japan. Fluminense is de eerste Braziliaanse club die de finale van het Wereldkampioenschap voor clubs bereikt sinds 2012, toen Corinthians de finale won.

Fluminense heeft een lange weg afgelegd om de finale te bereiken. Ze begonnen hun campagne met een overwinning op de Argentijnse club Independiente, gevolgd door een overwinning op de Colombiaanse club Atletico Nacional. Daarna versloegen ze de Mexicaanse club Monterrey in de halve finale.

De tegenstander van Fluminense, Manchester City van Urawa Red Diamonds uit Japan, heeft ook een indrukwekkende campagne gevoerd. Ze begonnen met een overwinning op de Chinese club Guangzhou Evergrande, gevolgd door een overwinning op de Zuid-Koreaanse club Jeonbuk Hyundai Motors. In de halve finale versloegen ze de Japanse club Kashima Antlers.

Het belooft een spannende finale te worden tussen twee teams die hun beste voetbal hebben laten zien in dit toernooi. Fluminense heeft al bewezen dat ze meer dan in staat zijn om te winnen, maar Manchester City zal niet makkelijk te verslaan zijn. Het belooft een spannende wedstrijd te worden met veel drama en spanning.