KLM-klantgegevens eenvoudig toegankelijk door lek

KLM heeft een lek geconstateerd waardoor klantgegevens eenvoudig toegankelijk zijn. Het gaat om persoonlijke gegevens zoals namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van klanten.

KLM heeft onmiddellijk actie ondernomen om het lek te dichten en de klanten te informeren. Volgens KLM is er geen sprake van dat er financiƫle gegevens of wachtwoorden zijn gelekt.

Het lek is ontdekt door een externe partij die aan KLM had gevraagd om klantgegevens. KLM heeft de externe partij gevraagd om de gegevens niet te gebruiken of te verspreiden.

KLM heeft aangekondigd dat het een onderzoek zal instellen naar de oorzaak van het lek. Daarnaast zal KLM alle klanten informeren over de situatie en hen vragen hun persoonlijke gegevens te controleren.

Het is belangrijk dat bedrijven hun klantgegevens goed beveiligen. Dit lek laat zien hoe belangrijk het is om de privacy van klanten te beschermen. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun systemen goed beveiligd zijn en dat ze regelmatig controles uitvoeren om eventuele lekken op te sporen.