Israëlisch leger toont beelden van grote Hamas-tunnel in Gazastrook

Israëlisch leger toont beelden van grote Hamas-tunnel in Gazastrook

Het Israëlische leger heeft afgelopen week beelden getoond van een enorme Hamas-tunnel die onder de Gazastrook loopt. De tunnel was ongeveer twee kilometer lang en liep van de Gazastrook naar Israël.

Volgens het Israëlische leger was de tunnel bedoeld om terroristen in Israël binnen te laten. Het leger zei ook dat de tunnel gebruikt kon worden om wapens, munitie en andere materiaal naar Hamas-strijders te transporteren.

De tunnel is de tweede die het Israëlische leger in de afgelopen maanden heeft ontdekt. Eerder ontdekte het leger al een tunnel die vanuit de Gazastrook naar Israël liep.

Het Israëlische leger zegt dat het de tunnels gebruikt om de veiligheid van Israël te verbeteren. Het leger zegt ook dat het de tunnels gebruikt om te voorkomen dat Hamas-strijders Israël binnenkomen en aanslagen plegen.

De ontdekking van de tunnel is een nieuwe bron van spanning tussen Israël en Hamas. Hamas heeft al lange tijd geprobeerd om Israël binnen te vallen en aanslagen te plegen. Israël heeft echter een sterk verdedigingssysteem opgezet om dit te voorkomen.

Het Israëlische leger zegt dat het blijft zoeken naar meer tunnels in de Gazastrook. Het leger zegt ook dat het blijft werken aan het verbeteren van de veiligheid in Israël.