Prinses Diana’s avondjurk geveild voor 900.000 dollar

Prinses Diana’s avondjurk is voor een recordbedrag van 900.000 dollar geveild. De jurk, die de prinses droeg tijdens een gala in 1985, werd verkocht aan een anonieme koper tijdens een veiling in Los Angeles.

De jurk, die werd ontworpen door de Britse couturier David Emanuel, was een van de meest iconische stukken mode uit de jaren 80. Het was een strapless, zijden jurk met een lange sleep en een lage rug. De jurk was versierd met duizenden parels en kristallen en was bedekt met een laagje kant.

De veiling was georganiseerd door Julien’s Auctions en de opbrengst zal worden gebruikt om goede doelen te steunen. De jurk was eerder al eens verkocht voor 36.000 dollar, maar deze keer haalde hij meer dan 25 keer zoveel op.

Het is niet de eerste keer dat er kleding van Prinses Diana wordt geveild. Eerder werden ook al andere stukken uit haar garderobe geveild, waaronder haar bruidsjurk en een jas die ze droeg tijdens een bezoek aan Australiƫ.

De veiling is een mooi voorbeeld van hoe de herinnering aan Prinses Diana nog steeds levendig is, meer dan twintig jaar na haar overlijden. Het is ook een bewijs van hoe waardevol haar kledingstukken zijn geworden.