Tweevoudig Tour-winnaar Pogacar rijdt voor het eerst de Giro in 2021

Tadej Pogacar, de tweevoudig winnaar van de Tour de France, zal voor het eerst deelnemen aan de Giro d’Italia in 2021. De 21-jarige Sloveense wielrenner heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd en is klaar om zijn vaardigheden te laten zien in een andere grote wielerronde.

Pogacar won in 2020 de Tour de France, waarmee hij de jongste winnaar ooit werd. Hij versloeg ook de favoriete renner, Primoz Roglic, met een verschil van 57 seconden. Pogacar heeft ook al veel successen behaald in andere grote rondes, waaronder de Vuelta a España en de Critérium du Dauphiné.

De Giro d’Italia is een van de drie grote wielerrondes. Het is een van de meest uitdagende rondes, met veel bergen en klimmen. Pogacar zal hiermee een nieuwe uitdaging aangaan. Hij zal het opnemen tegen andere toppers, waaronder de Italiaanse renner Vincenzo Nibali.

Pogacar is een talentvolle renner die al veel successen heeft behaald in zijn carrière. Hij is klaar om zijn vaardigheden te laten zien in de Giro d’Italia en het publiek verrast te laten worden met zijn prestaties. Het wordt interessant om te zien hoe hij het er af zal brengen in 2021.