Rotterdammer steekt ambulancepersoneel aan na hulpverlening

Afgelopen dinsdag heeft een Rotterdammer ambulancepersoneel aangevallen nadat zij hulpverlening hadden verleend. Het incident vond plaats in de buurt van het Zuidplein in Rotterdam.

Volgens de politie was de man in kwestie stomdronken toen hij het ambulancepersoneel aanviel. Hij had eerder al een ambulance gebeld omdat hij zichzelf niet goed voelde. Toen het ambulancepersoneel arriveerde, begon de man hen te bedreigen en uiteindelijk aan te vallen.

Gelukkig konden de medewerkers zichzelf verdedigen en de man onder controle houden totdat de politie arriveerde. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Het incident is een schokkende herinnering aan het gevaar waarmee ambulancepersoneel wordt geconfronteerd. Ambulancepersoneel doet een enorme inspanning om mensen te helpen, maar wordt soms beloond met geweld en agressie.

De politie heeft laten weten dat er een onderzoek is gestart naar de man en dat hij mogelijk strafrechtelijk wordt vervolgd. Het is belangrijk dat mensen die hulpverleners aanvallen worden gestraft, zodat anderen weten dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt.