Schipbreuk met mogelijk tientallen doden voor de kust van Libië

Er is grote schok en verdriet na een schipbreuk voor de kust van Libië waarbij mogelijk tientallen doden zijn gevallen. Het schip, dat op weg was naar Europa, zonk in de Middellandse Zee na een korte reis vanuit Libië.

Volgens de Verenigde Naties is het aantal slachtoffers nog niet bekend, maar er wordt geschat dat er tussen de 20 en 50 doden zijn gevallen. Er zouden ook meer dan 100 mensen aan boord zijn geweest.

De Libische kustwacht heeft melding gemaakt van de schipbreuk en heeft een reddingsoperatie gestart. Er zijn al meerdere overlevenden geborgen, maar het aantal is nog niet bekend.

De Verenigde Naties hebben hun medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers en hebben aangekondigd dat er een onderzoek gestart zal worden om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

De schipbreuk is een tragisch voorbeeld van de gevaren die mensen lopen als ze proberen Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Het is een herinnering aan de noodzaak om meer te doen om mensen te beschermen die op zoek zijn naar een beter leven.