De iconische haan keert terug op de torenspits van de bijna herstelde Notre-Dame

De iconische haan keert terug op de torenspits van de bijna herstelde Notre-Dame

De Notre-Dame in Parijs is een van de meest iconische gebouwen ter wereld. Na de verwoestende brand in 2019, heeft de kathedraal nu een stap dichterbij de herstelling genomen. Een van de meest opvallende veranderingen is de terugkeer van de iconische haan op de torenspits.

De haan is een van de meest herkenbare symbolen van de Notre-Dame. Het is een gouden beeld van een haan die al meer dan 150 jaar bovenop de torenspits staat. Het beeld is zo’n iconisch symbool geworden dat het zelfs in films en televisieseries wordt gebruikt.

De haan is in april 2021 teruggekeerd naar de Notre-Dame. Het beeld werd opnieuw gemaakt door een Franse kunstenaar en is gemaakt van gietijzer, net als het originele beeld. Het beeld is voorzien van een laagje goud om het te beschermen tegen weersomstandigheden.

De terugkeer van de haan is een symbolische stap vooruit in de herstelling van de Notre-Dame. Hoewel er nog veel werk moet worden verricht om de kathedraal te herstellen, is het een teken dat er vooruitgang wordt geboekt. Het is ook een teken van hoop dat de Notre-Dame ooit weer zo mooi zal zijn als voorheen.