AZ Boos over Zware Boete na Onrust bij Thuiswedstrijd tegen Legia

AZ Boos over Zware Boete na Onrust bij Thuiswedstrijd tegen Legia

Warschau

AZ is boos over de zware boete die het heeft gekregen na de onrust bij de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau. De KNVB heeft AZ een boete van € 50.000 opgelegd voor het niet naleven van de regels en het veroorzaken van onrust.

De onrust ontstond toen een groep supporters van Legia Warschau de wedstrijd binnenkwam met een vlag. Deze vlag werd door de stewards van AZ verwijderd, waardoor er onrust ontstond. De stewards grepen in om de situatie te kalmeren, maar de KNVB vond dat AZ hier niet goed genoeg op had gereageerd. Daarom heeft de KNVB AZ een boete van € 50.000 opgelegd.

AZ is boos over deze boete omdat het vindt dat het alles heeft gedaan wat mogelijk was om de situatie te kalmeren. Volgens AZ hadden de stewards geen andere keuze dan in te grijpen om de situatie te kalmeren en hadden ze geen andere optie dan de vlag te verwijderen. AZ vindt dat de KNVB hier te streng is geweest en dat de boete oneerlijk is.

AZ heeft aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de boete van € 50.000. Het is nog niet bekend of AZ hierin succesvol zal zijn, maar AZ blijft strijden voor wat het rechtvaardig acht.