AZ boet €50.000 voor ongeregeldheden bij thuiswedstrijd tegen Legia

AZ boet €50.000 voor ongeregeldheden bij thuiswedstrijd tegen Legia

Warschau

AZ heeft een boete van €50.000 gekregen van de UEFA na ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau. De wedstrijd, die op 27 november 2019 werd gespeeld, werd gestaakt nadat Legia-spelers werden bekogeld met vuurwerk en andere objecten.

De UEFA heeft AZ veroordeeld tot het betalen van een boete van €50.000. Daarnaast moet de club een stadionverbod van één wedstrijd uitvoeren. Deze straf is alleen van toepassing op Europese wedstrijden.

De UEFA heeft ook bepaald dat AZ een waarschuwing krijgt als er binnen twee jaar opnieuw ongeregeldheden plaatsvinden. In dat geval zal de club een boete van €100.000 krijgen en een stadionverbod van twee wedstrijden.

AZ heeft verklaard dat het de straf accepteert en dat het er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat er geen herhaling is. De club heeft ook verklaard dat het de supporters wil bedanken voor hun steun tijdens de wedstrijd.

De UEFA heeft AZ veroordeeld tot het betalen van een boete van €50.000 voor ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau. Daarnaast moet de club een stadionverbod van één wedstrijd uitvoeren en krijgt het een waarschuwing als er binnen twee jaar opnieuw ongeregeldheden plaatsvinden. AZ heeft verklaard dat het de straf accepteert en dat het er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat er geen herhaling is.