Kimberley Bos boekt eerste wereldbekerzege van seizoen in Innsbruck

Kimberley Bos heeft de eerste wereldbekerzege van het seizoen behaald in Innsbruck. De Nederlandse snowboardster won de slopestyle-wedstrijd met een score van 86,25 punten.

De 20-jarige Bos was de afgelopen twee jaar een van de meest consistente snowboardsters in de wereld. Ze won al twee Europese titels en een bronzen medaille op het WK. Maar tot nu toe had ze nog geen wereldbekerzege behaald.

In Innsbruck veranderde dat. Bos had een goede dag en liet zien dat ze een van de beste snowboardsters ter wereld is. Ze werd gevolgd door de Amerikaanse Jamie Anderson, die tweede werd met 85,00 punten. De derde plaats ging naar de Zweedse Jennie-Lee Burmansson met 83,75 punten.

Bos was duidelijk blij met haar prestatie. “Ik ben zo blij dat ik deze wereldbekerzege heb behaald. Het is een geweldig gevoel om hier te staan en te weten dat ik het gedaan heb”, zei ze na afloop van de wedstrijd.

Met deze overwinning heeft Bos een goede start gemaakt voor het komende seizoen. Ze zal nu proberen om haar prestaties te verbeteren en meer wereldbekerzeges te behalen. Als ze dat doet, zal ze zichzelf in staat stellen om een van de beste snowboardsters ter wereld te worden.