Amerikaanse minister waarschuwt voor gevaren van AI voor financiële stabiliteit

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, heeft waarschuwingen uitgesproken over de gevaren van kunstmatige intelligentie (AI) voor de financiële stabiliteit. Mnuchin zei dat AI een grote bedreiging kan vormen voor de financiële markten, en dat het belangrijk is dat regelgevers en technologiebedrijven samenwerken om de risico’s te begrijpen en te beheersen.

Mnuchin zei dat AI-technologieën kunnen worden gebruikt om de financiële markten te manipuleren, waardoor de stabiliteit van de markten in gevaar wordt gebracht. Hij voegde eraan toe dat AI ook kan worden gebruikt om financiële fraude te verhogen, waardoor het vertrouwen in de financiële markten kan worden ondermijnd.

Mnuchin benadrukte dat regelgevers en technologiebedrijven samen moeten werken om de risico’s van AI te begrijpen en te beheersen. Hij zei dat regelgevers de technologische innovatie moeten begrijpen en erop moeten toezien dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun activiteiten.

Mnuchin’s waarschuwing komt op een moment dat AI steeds meer wordt gebruikt in de financiële sector. AI-technologieën worden gebruikt om risico’s te identificeren, frauduleuze transacties te detecteren en investeringsbeslissingen te nemen. Hoewel AI veel voordelen biedt, waarschuwt Mnuchin dat het ook gevaren met zich meebrengt.

Het is duidelijk dat regelgevers en technologiebedrijven samen moeten werken om de risico’s van AI te begrijpen en te beheersen. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat AI een positieve invloed heeft op de financiële markten, in plaats van een bedreiging voor de stabiliteit.