Martins Indi verrast door rode kaart bij verlies AZ: 'Ik verwachtte hooguit gele kaart'

Martins Indi verrast door rode kaart bij verlies AZ: ‘Ik verwachtte hooguit gele kaart’

De verrassing was groot bij AZ-speler Daley Blind toen hij zag dat zijn ploeggenoot, Martins Indi, een rode kaart kreeg tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. AZ verloor de wedstrijd met 1-2 en de rode kaart van Indi was een grote schok voor het team.

Indi had in de tweede helft een overtreding begaan op een speler van FC Utrecht. De scheidsrechter gaf hem een gele kaart, maar na overleg met de VAR besloot hij de kaart om te zetten naar een rode kaart. Indi was verrast door deze beslissing en gaf aan dat hij hooguit een gele kaart had verwacht.

AZ-trainer Arne Slot was ook verrast door de beslissing van de scheidsrechter. “Het is jammer dat we een man moesten missen, maar ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter. We moeten ermee leren leven en verder gaan”, aldus Slot.

Het incident heeft een grote impact gehad op de wedstrijd. AZ speelde met tien man en kon niet meer terugkomen in de wedstrijd. De spelers van AZ waren teleurgesteld over het resultaat en de rode kaart van Indi.

Hoewel de rode kaart van Indi een grote schok was voor AZ, is het belangrijk dat ze eruit leren. Het is belangrijk dat spelers alert blijven op het veld en hun best doen om overtredingen te voorkomen. Als ze dat doen, kunnen ze ervoor zorgen dat ze niet in de problemen komen met de scheidsrechter.