AZ uitgeschakeld in Conference League na troosteloze avond in Polen

AZ uitgeschakeld in Conference League na troosteloze avond in Polen

AZ is woensdagavond uitgeschakeld in de Conference League. Na een troosteloze avond in Polen verloor de Alkmaarse club met 1-2 van Lech Poznan. AZ had al een 0-2 achterstand opgelopen in de heenwedstrijd, maar had de hoop nog niet opgegeven.

De wedstrijd begon goed voor AZ. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg een penalty, maar deze werd gemist door Teun Koopmeiners. Hierna had AZ nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. In de tweede helft kwam Lech Poznan op voorsprong. AZ gaf niet op en bleef druk zetten, maar het was Lech Poznan dat uiteindelijk de winnende treffer scoorde.

AZ is hiermee uitgeschakeld in de Conference League. De ploeg had zich geplaatst voor deze Europese competitie door als derde te eindigen in de Eredivisie. Hoewel de ploeg niet verder kwam dan de voorrondes, heeft AZ toch een goede prestatie geleverd.

AZ kan zich nu richten op de Eredivisie, waar de ploeg momenteel op de tweede plaats staat. Met nog twee wedstrijden te gaan is het nog mogelijk dat AZ zich plaatst voor de Champions League. De ploeg zal er alles aan doen om dit doel te bereiken.