Ajax vervolgt Europese reis in Conference League na thuisoverwinning op AEK

Athene

Ajax heeft zijn Europese reis voortgezet in de Conference League na een thuisoverwinning op AEK Athene. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 2-0, waardoor ze de groepswinst veiligstelden.

De wedstrijd begon met een sterke start voor Ajax, die al in de tweede minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Dusan Tadic. In de tweede helft werd het spel wat minder, maar Ajax bleef aandringen en in de 70e minuut scoorde Klaas-Jan Huntelaar de 2-0.

De overwinning betekent dat Ajax de groepswinst veiligstelde en zich plaatste voor de volgende ronde van de Conference League. Het team zal nu tegenstanders uit andere groepen treffen in de knock-outfase.

Deze overwinning is een grote stap voor Ajax in hun Europese reis. Het team heeft al eerder deelgenomen aan Europese competities, maar dit is de eerste keer dat ze zo ver komen in een toernooi. Het is een grote prestatie voor het team en het bewijst dat ze steeds beter worden.

Ajax heeft nu de kans om verder te gaan in de Conference League en misschien zelfs het toernooi te winnen. Als ze dat doen, zal het een grote stap zijn voor het team en zal het hun reputatie als een van de beste Europese teams verder versterken.